12 priežasčių, kodėl jums reikalingas trintuvas (blenderis)

    trintuvaiTrintuvas – nedidelis, bet reikalingas buitinis prietaisas. Bet iš karto su šiuo teiginiu sutiks ne kiekvienas – puls ginčytis, kad galima apsieiti ir be jo, jis nėra reikalingesnis, nei keletas rankinių prietaisų. Skeptikai greičiausiai nėra juo keletą savaičių pasinaudoję, nes tie, kurie pabandė, pripažįsta, kad be trintuvo virtuvėje išsiversti sunku. Pateikiame priežastis, dėl kurių trintuvai turėtų atsirasti kiekvienuose namuose.

    • Gimė vaikas? Geriausia dovana tokiai šeimai – trintuvas. Viena svarbiausių priežasčių, kodėl trintuvai yra nepamainomi – mažojo bedančio atsiradimas šeimoje. Jam reikia tiek skirtingų maisto produktų, bet dantukų tenka laukti 2 metus, kad galėtų jais visk normaliai sukramtyti. Trintuvu susmulkintas maistas mėgstamas mūsų mažylių.

    • Trintuvu maistą paruošti užtrunka itin greitai – minutė sudėti reikiamus ingredientus + keliolika sekundžių jų susmulkinimui blenderiu. Viskas, tiršta sriuba, užtepėlė ant duonos, padažas, košė, maistingas kokteilis paruošti. Rankiniu būdu sugaišite apie pusvalandį, kol viską sutarkuosite bulvine trintuve, suspausite šakute arba grūstuve ir išmaišysite.
    • Trintuvu galima susmulkinti ir kietus maisto produktus. Riešutus galite sudaužyti ir plaktuku, bet trintuvas šį darbą atliks greičiau ir geriau.
    • Kadangi trintuvai turi skirtingus smulkinimo peilius, maistą smulkinti galima irgi skirtingais gabalėliais.
    • Specialus priedas bulvių košei trinti padės jums užmiršti senoviškas piesteles ir grūstuves, kurios ne tik reikalauja jėgos, bet ir nėra labai saugios – ne viena šeimininkė nusidegino rankas grūsdama bulvių košę karštame puode.
    • Trintuvas tinka ne tik smulkinti, bet ir plakti kiaušinių baltymus, tešlą blynams ar sausainiams. Atsikratome dar vieno griozdiško įrankio – plaktuvės.
    • Trintuvas maistą trina toje pačioje lėkštėje, tik tai turi būti dubenėlis. Tiršta sriuba gali būti daroma tiesiog puode. Sutaupote daug vandens, kurio prireiktų perplauti skirtingiems dubenims.
    • Viską galima plauti indaplovėje. Užima mažai vietos. Įsivaizduokite, kiek vietos užimtų jūsų rankiniai įrankiai, kuriais atliekate trintuvės darbą: bučardos plaktukas (juo trinami riešutai), šluotelė, grūstuve, piestelė, šakutės dubenėliai, puodeliai ir t.t.
    • Nepanaudotą maistą galima laikyti trintuvės indelyje šaldytuve.
    • Skirtingi greičiai skirtingiems patiekalams. Tik reikia viską išbandyti, kad rezultatas būtų tobulas.
    • Trintuvai užima labai mažai vietos virtuvėje, jie lengvai valomi ir plaunami.
    • Galima atskirai įsigyti peiliukus, todėl trintuvas tarnaus ilgai ir dirbs efektyviai.

    Šių priežasčių turėtų pakakti nutildyti skeptikams. Tiesa, reiktų prisiminti jų pagrindinį argumentą – elektros suvartojimas. Paprastai trintuvas būna įjungtas apie minutę ar dvi per dieną. Nesunku paskaičiuoti, kiek jo įjungimas kainuoja. Trintuvai būna apie 0,7 KW galingumo, tad 1 kilovatvalandei sunaudoti jiems reikia veikti 85 minutes. Tai 80 dienų iš eilės už 13 centų? Kažin ar laikas, sugaištas trinant daržoves rankomis ir vanduo, sunaudotas visiems puodams ir įrankiams plauti kainuoja tiek pat mažai…

     

    Trintuvas – nedidelis, bet reikalingas buitinis prietaisas. Bet iš karto su šiuo teiginiu sutiks ne kiekvienas – puls ginčytis, kad galima apsieiti ir be jo, jis nėra reikalingesnis, nei keletas rankinių prietaisų. Skeptikai greičiausiai nėra juo keletą savaičių pasinaudoję, nes tie, kurie pabandė, pripažįsta, kad be trintuvo virtuvėje išsiversti sunku. Pateikiame priežastis, dėl kurių trintuvai…